ÅSA HERRGÅRD - ”BEFRUKTNINGEN”

VÄNERSBORG / Viken norr om Skogshyddans sommarservering.
Klicka på bilden för att zooma närmare.

Projekt: Befruktningen

Jag har byggt upp en förenklad kvinnokropp 100 x 100 meter som består av 150 flytbojar och 500 kg betongtyngder som ligger i Norra viken vid Dalbobron och café Skogshyddan.
Kvinnokroppen består av vita flytbojar med en rosa livmoder, dit man kan simma och kanske kan man fantisera om sin egen vandring in i skötet och sin egen tid som foster. Livmodern är som en vacker bassäng.
Denna stora kvinnokropp är som ett tecken upp mot rymden. Med den vill jag väcka tanken som vi alltid glömmer; att vi är en del av universum. Planeten jorden är unik och att det finns liv som ständigt fortplantningar sig.
Vi människor har brett ut oss över hela jorden och tagit makten över allt liv och nu är vi på väg att också ta död på allt levande. Jag vill säga stopp!
Vi är bara en del av ett sammanhang.
Se denna befruktning som är fylld av lust, humor och med en viktig tanke om att jorden är unik och låt oss bevara det som finns kvar och att livscykeln får fortgå.

Min fråga till allmänheten:

Vad vill man signalera ut i rymden när man får möjligheten, vad känns viktigt att meddela från jorden? Rita en bild eller skriv. Gör en aktiv handling genom att fylla i ett av mina frågeformulär. Vad skulle du vilja berätta?
Jag har valt att signalera en process som kommer att pågå under juni-december 2003.
En befruktning, som vi alla kan ta del i igenom att simma ut eller vada ut till kvinnofigurens sköte och knyta fast en flytspermi.
Flytspermien; en rosa liten flytboj, som finns att köpa för självkostnadspris 3 kr. st. vid Skogshyddans Café. Eller man kan också flyga över Vänersborg och uppleva kvinnan från luften med Flyguppdraget 0522-23365.
Jag är involverad i ett projekt genom Astronomiska avdelningen och rymdforskning Uppsala Universitet sedan 3 år tillbaka. Där doktorander, forskare och konstnärer involverar varandra i tvärvetenskapliga tankar om rymden. Så när frågan kom upp vad jag vill göra till min Jordstation var det givet att jag vill signalera till rymden. Jag ser det som en underbar möjlighet att bli sedd. Av vad då?
Ta chansen att befukta flytbojs kvinnan och så ta en sim tur i denna vackra sjö vik,
allt på egen risk.

Jag vill tacka min assistent Karin Mailänder för härliga skratt och ett bra jobb.

Hälsningar Åsa Herrgård

Hemsida: http://home.swipnet.se/herrgard